MediaWatch

Ministre skal i samråd om kinesisk indblanding i dansk kultur

I kølvandet på en række sager, hvor Kina har blandet sig i og kritiseret dansk kulturliv - senest en tegning i Jyllands-Posten - skal to ministre svare på, om der skal trækkes en streg i sandet.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Tirsdag eftermiddag skal kulturminister Joy Mogensen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i samråd, hvor de på forandledning fra Venstre skal svare på, hvordan Danmark skal forholde sig til, at Kina gentagne gange har blandet sig i dansk kulturliv. Det skriver Politiken.

"Min frygt er, at vi bliver bange for vores egen skygge. At vi ikke tør agere, som vi skal i et lige og frit land. Vi må trække en streg i sandet, siger Jane Heitmann (V), som bakkes op af Søren Søndergaard (EL), som siger, at vi ikke skal være så afhængige af Kina, at det koster det hvide ud af øjnene at sige sin mening.

Den seneste sag om kinesisk indblanding opstod i slutningen af januar i år, hvor Jyllands-Posten kom i Kinas kritiske søgelys efter at have publiceret en satiretegning af det kinesiske flag, hvor de gule stjerner var byttet ud med fem coronavirusbakterier.

Tegningen fik Kina til at forlange en undskyldning fra avisen, hvilket avisens chefredaktør, Jacob Nybroe, dog afviste at give.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs