MediaWatch

Mette Frederiksen villig til at gå enegang i beskatning af techgiganter

Statsminister Mette Frederiksens (S) præsenterede under et besøg i Berlin torsdag danske krav om beskatning af techgiganter som Google og Facebook.

Foto: Tobias Schwarz / AFP / Ritzau Scanpix

Danmark er villig til at gå enegang, hvis der ikke kommer et "europæisk spor" om beskatning af techgiganterne. Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag, da hun besøgte forbundskansler Angela Merkel til et bilateralt møde i Berlin. Det skriver Børsen.

"Jeg er villig til at gå hele vejen. Nu er der et spor i OECD, fordi Kommissionens forslag faldt. Tyskernes forslag er, at hvis det ikke lykkes i OECD, er man klar til et europæisk spor. Jeg tager den lige et skridt videre. Hvis vi ikke får et europæisk spor, er jeg villig til at gå enegang med de øvrige lande i EU, der vil være med," sagde Mette Frederiksen.

Tidligere på året var Danmark med til at blokere for et forslag fra EU-Kommissionen om at indføre en særskat på 3 pct. af techgiganternes omsætning. Da forslaget faldt, blev det besluttet at afsøge muligheden for at finde en global løsning i OECD-regi.

Den tidligere regering lå "helt forkert" ved at modarbejde beskatningen, sagde Mette Frederiksen torsdag og understregede, at "skat er et af de områder, hvor man kommer til at mærke, at der er kommet en ny dansk regering."

Frankrig har som det første land besluttet at indføre særskat mod it-giganterne Google, Amazon, Facebook og Apple.

Frankrig indfører særlig skat rettet mod it-giganterne

Udenrigsminister: EU skal gå forrest i beskatning af techgiganter 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs