MediaWatch

USA undersøger franske planer for digital serviceskat på tech-giganter

Det Hvide Hus undersøger Frankrigs planer om at lægge en ny form for skat baseret på omsætning på store tech-virksomheder.

Foto: Gary Cameron/REUTERS / X00044

Det Hvide Hus har sat en undersøgelse i gang af franske planer om at lægge en ny form for skat baseret på omsætning på store tech-virksomheder.

Den nye digitale serviceskat kan potentielt føre til nye told- og skattesatser eller andre handelsrestriktioner fra amerikansk side, oplyser kilder med kendskab til sagen til Bloomberg News.

Det ventes, at den officielle udmelding kommer senere onsdag. Det vil give handelsrepræsentant Robert Lighthizer op til et år til undersøgelsen, der skal afdække, om der skal tages forholdsregler fra amerikansk side.

USA har lobbyet aggressivt for at stoppe europæiske lande i at beskatte overskuddet fra amerikanske tech-selskaber som Facebook og Googles moderselskab, Alphabet. Lighthizer sagde så sent som i sidste måned, at en øget beskatning vil være uretfærdig over for de amerikanske virksomheder.

"Jeg mener, at der er noget, som USA skal slå hårdt ned på," sagde handelsrepræsentanten på et møde den 19. juni.

I december måtte EU's medlemslande udskyde beslutningen om en digital serviceskat rettet mod store it-virksomheder som Google og Facebook.

Men Frankrig, som er et af de lande, der presser mest på for en fælles EU-løsning, har altså ikke givet op, og landet arbejder fortsat på at indføre en digital serviceskat 3 pct.

De franske politikere skal stemme om forslaget torsdag, skriver Bloomberg News.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs