MediaWatch

Jelved om ændring af FM4: "Hvis det er i udbud nu, så kan vi ikke nå det"

Radikale Venstres medieordfører mener ikke, der er tid til at ændre udbud af FM4-sendetilladelsen, fordi udbuddet allerede er skudt i gang.

Marianne Jelved, medieordfører, Radikale Venstre. | Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Radikale Venstre var blandt de partier, der i går over for Berlingske opfordrede til et nyt udbud af FM4-kanalen. Men over for Politiken i dag får piben en anden lyd.

Partiets medieordfører, Marianne Jelved, havde således overset, at udbuddet af FM4-kanalen allerede er skudt i gang. Det skete i sidste uge. Og med dét in mente mener hun ikke, det kan lade sig gøre at ændre udbudsbetingelserne.

"Hvis det er i udbud nu, så kan vi ikke nå det," siger Marianne Jelved til Politiken.

Det er særligt det geografiske krav i det kommende FM4-udbud, der falder en rækker partier for brytstet. Det dikterer, at 70 pct. af FM4-kanalens redaktionelle medarbejdere skal arbejde mindst 110 km uden for København. SF, Alternativet, Enhedslisten og Radikale har alle talt imod kravet, mens Socialdemokratiet har erklæret sig fint tilfreds med den geografiske del af det igangværende udbud.

Kravet til de redaktionelle medarbejderes arbejdssted fik i sidste uge Radio24syv, der har haft FM4-sendetilladelsen siden 2011, til at meddele, at kanalen ikke vil byde ind på det igangværende udbud.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs