MediaWatch

DR får hovedparten af 50 millioner ekstra licenskroner

Digitaliseringen af DR's programarkiv får en millionindsprøjtning fra de overskydende licensmidler for de seneste fire år. Også informationskampagne og digitalisering af film får penge sendt efter sig.

Kulturminister Mette Bock (LA). | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

DR kan se frem til at modtage 35,4 mio. kr. fra puljen af overskydende licensmidler på i alt 50,7 mio. kr. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene stammer fra licensopkrævningen i perioden 2015-2018. Og her er der altså løbet lige over 50 mio. kr. mere i kassen end forventet.

De 35,4 mio. kr., som DR får, skal primært bruges på digitalisering af programarkivet. Til det formål er afsat 20,4 mio. kr. Styrkelse af historie og formidling hos DR får 8 mio. kr., mens der er øremærket 7 mio. kr. til at styrke dansk musik og musikformidling.

De overskydende licensmidler skal desuden gå til bl.a. en informationskampagne om overgang til ny teknologi for antenne-tv i 2020, en ny såkaldt "demokratipulje", der bl.a. skal støtte projekter, der øger bevidstheden om misinformation, og digitalisering af den danske filmarv.

"En væsentlig del af midlerne går til vigtig bevaring af kulturarven i form af både resterende digitalisering af DR’s programarkiv og Det Danske Filminstituts digitalisering af filmarven med henblik på tilgængeliggørelse for danskerne," udtaler kulturminister Mette Bock (LA) i meddelelsen.

Medieaftalen for 2015-2018 blev indgået med deltagelse af alle Folketingets daværende partier. Og det er dem, der er blevet enige om, hvordan de 50,7 mio. kr. i overskydende licensmidler skal fordeles.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs