MediaWatch

DR-boss får international hæder for dramasucceser

Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR, modtager en særlig udmærkelse ved årets Emmy-uddeling i USA på vegne af DR.

Foto: Bjarne Bergius Hermandsen/DR

Spydspidsen for DR får i efteråret en Emmy for DRs rolle i udviklingen af banebrydende tv-drama. Det skriver dr.dk.

Det er tv-serier som "Bedrag", "Forbrydelsen," "Arvingerne" og "Borgen", der i årevis har høstet ros til DR for sin udvikling af drama-serier, og nu resulterer i en pris i kategorien "International Emmy Directorate Award" til DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn på vegne af DR.

"Maria Rørbye Rønn er en spydspids for en af verdens mest banebrydende tv-organisationer inden for public service. Som tv-drama er Nordic Noir blevet en branchestandard og en genre på sine egne betingelser, der påvirker manuskriptforfattere og inspirerer publikum langt ud over Skandinavien," udtaler Bruce L. Paisner, præsident for The International Academy of Television Arts and Sciences, der står bag Emmy-priserne, skriver DR.

Emmy-uddelingen bliver ofte betegnet som tv-industriens svar på filmbranchens Oscar-uddeling. Prisen bringer DR i selskab med bl.a. HBO og BBC, der er tidligere modtagere af prisen.

Siden 2002, hvor DR fik sin første Emmy for seersuccesen "Rejseholdet", har public service-stationen fået 22 Emmy-nomineringer og fire priser for sine tv-dramaer plus en enkelt i kategorien for tv-film og miniserier ifølge DRs egne oplysninger.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs