MediaWatch

DR-chef undrer sig over Pinds boykot

DR kan ifølge Clement Kjersgaards chef ikke stille noget op imod justitsministerens varslede boykot af værten.

Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

Ifølge Judith Skriver, redaktionschef i DR Perspektiv, har der ikke tidligere været problemer, når justitsminister Søren Pind (V) har besøgt DR2-programmer med Clement Kjersgaard som interviewer.

Derfor kommer det også som noget af en overraskelse, at Søren Pind mandag har udtalt, at han vil boykotte journalistens programmer.

"Man må undre sig over, at en folkevalgt politiker kan beslutte sig for at sige nej til at stille op og blive interviewet om sin politik," siger hun.

Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge, har også undret sig og opfordrer DR til at gå videre med sagen og klage til Justitsministeriet. Men Judith Skriver mener ikke, at DR kan gøre noget for at tvinge Søren Pind til at sætte sig over for Clement Kjersgaard igen.

"Det er hundrede procent hans egen beslutning, hvad han har lyst til at boykotte og ikke at boykotte. Vi kan undre os over det, men vi kan ikke gøre noget," siger hun.

Håber det er en fase

Judith Skriver har dog ikke opgivet at få Søren Pind i tale og håber, at hans boykot kun er en fase.

"Det kan være, det er en tanke, han har lige nu. Vi har i hvert fald tænkt os at invitere ham igen," siger hun.

Kritikken fra Søren Pind handler bl.a. om en udtalelse fra Clement Kjersgaard, hvor han sammenligner forholdet mellem journalister og politikere med forholdet mellem politi og røvere.

Det mener Søren Pind er en kriminalisering af politikere, og han vil derfor ikke deltage i flere af Clement Kjersgaards interview, der er kendt for at være konfrontatoriske og kontante.

Judith Skriver angriber dog, at Søren Pind ikke vil tale med journalisten, fordi han netop er saglig og ikke personlig ifølge hendes vurdering.

"Ja, Clement Kjersgaard og hans programmer har en kontant tone. Men det er jo altid på et seriøst grundlag."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs