CNN og Bloomberg stopper redaktionelt arbejde i Rusland

"Ændringen i straffeloven, som er designet til at gøre enhver uafhængig journalist til en kriminel via tilknytning, gør det umuligt at fortsætte nogen form for normal journalistik i landet," siger chefredaktør hos Bloomberg News.
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS / X90051
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS / X90051
Af Marketwire

Flere og flere internationale medier har fredag indstillet deres redaktionelle arbejde inden for Ruslands grænser, da landet har indført nye strikse regler mod det, som regimet betegner som "fake news".

Tv-stationen CNN, der ejes af telekæmpen AT&T, har således annonceret, at den trækker sine journalister i Rusland hjem, mens også nyhedsbureauet Bloomberg News har besluttet sig for ikke længere at "samle nyheder ind" i Rusland. Reglerne gør det reelt strafbart at udføre uafhængigt journalistisk arbejde, noterer Bloomberg News sig.

"Vi har beklageligvis måttet beslutte midlertidigt at suspendere vores nyhedsindsamling i Rusland", siger John Micklethwait, chefredaktør hos Bloomberg News, ifølge nyhedsbureauet selv.

"Ændringen i straffeloven, som er designet til at gøre enhver uafhængig journalist til en kriminel via tilknytning, gør det umuligt at fortsætte nogen form for normal journalistik i landet."

Man risikerer op til 15 års fængsel for at sprede "falske nyheder" om det russiske militær eller for at omtale opfordringer til sanktioner mod Rusland.

Rusland blokerer Facebook, BBC og flere andre medier 

Techkoncerner udelukker Russia Today og Sputnik fra deres medier 

Nordiske medieforeninger sender økonomisk støtte til presse i Ukraine 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Andreas Marckmann Andreassen er adm. direktør og ansv. chefredaktør hos Fagbladet Folkeskolen. | Photo: Jacob Nielsen

Klumme: Fem ting jeg har lært om ledelse

Peter Nørrelund har i Viaplay Group den engelske titel "Viaplay Group EVP og Chief Sports Officer. | Photo: Viaplay Group

Sportsdirektør stopper i Viaplay Group

For abonnenter