MediaWatch

Partier i EU-Parlamentet er enige om lov rettet mod tech-giganterne

Lovgivning målrettet tech-giganterne er et skridt nærmere mod at blive til virkelighed, skriver Financial Times.

Foto: Justin Tallis/AFP / AFP

Onsdag indgik de store partier i EU-Parlamentet en aftale om, hvordan den nye lovgivning, som er rettet mod tech-giganterne, skal se ud, skriver Financial Times ifølge Berlingske.

EU-næstformand og -konkurrencekommissær Margrethe Vestager fremlagde et udkast til reglerne, som hedder "Digital Markets Act" (DMA), for knap et år siden, og nu er de største partier i EU-Parlamentet nået til enighed om, hvem reglerne skal omfatte. Reglerne skal således gælde selskaber med en markedsværdi på mindst 80 mia. euro (595 mia. kr.), og som udbyder mindst én internettjeneste.

Målet med den nye lovgivning er, at der skal være mere fair konkurrence, og at tech-giganterne ikke får en ligeså stor magt, som de i de seneste år har opnået ved deres store udbredelse på globalt plan.

EU-Parlamentet skal stemme om loven i næste uge, hvorefter den skal godkendes af medlemslandenes ministre. Det ventes, at loven kan træde i kraft i 2022.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Dansk EU-forhandler ser juridisk ansvar som centralt element i nyt tech-direktiv

EU-udvalg vil øge bødestraf i tech-tøjlende lovpakke 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs