MediaWatch

Cavlingprisen bliver uddelt digitalt

Hvis man vil følge med i uddelingen af Cavlingprisen på fredag, skal man have gang i et livestream. Alt foregår således digitalt i år på grund af corona.

Statuetten får ny ejermand fredag eftermiddag. | Foto: Andreas Haubjerg/Ritzau Scanpix

Når Cavlingprisen uddeles fredag, så bliver det uden prisfest og tilskuere, og kun virtuelle kram og skulderklap bliver aktuelt. Uddelingen kommer nemlig til at foregå digitalt, skriver Journalisten.

Journalisterne bag de tre nominerede projekter vil være med på videoforbindelser, og vinderen får dermed mulighed for at holde en takketale. Det hele kan følges fra klokken 15 fredag eftermiddag.

De nominerede i år er Kim Maintz, Sara Munck Aabenhus og Michael Bech, der står bag dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden" på TV 2, Politikens Anders Legarth Schmidt for serien "Forbandet ungdom" og Lars Halskov, Mikala Krogh og Nikolaj Scherfig for DR-dokumentaren "Scandinavian Star" om skibet Scandinavian Stars forlis i 1990.

Sidste år blev Cavlingprisen uddelt på Nationalmuseet i København, hvorfra Jyllands-Postens journalister Tea Krogh Sørensen og Morten Pihl kunne tage statuetten med hjem. De vandt prisen for deres afdækning af, hvordan flere sygehuse i strid med de nationale retningslinjer gav mangelfulde brystkræftundersøgelser og svigtede det forebyggende arbejde.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs