MediaWatch

Weinstein får 23 års fængsel for voldtægt og overgreb

Anklager havde opfordret dommer i New York til at idømme Harvey Weinstein omkring 25 års fængsel.

Foto: JOHANNES EISELE/AFP / AFP

En domstol i New York har onsdag idømt tidligere filmproducer Harvey Weinstein 23 års fængsel for voldtægt og seksuelt overgreb.

Anklager Joan Illuzzi havde bedt dommeren idømme den tidligere Hollywood-mand omkring 25 års fængsel.

Straframmen er op til 29 års fængsel.

De seks kvinder, som har vidnet mod Weinstein, var onsdag mødt op i retten for at høre dommeren læse strafudmålingen op.

I slutningen af februar blev Weinstein dømt for seksuelt overgreb på sin tidligere assistent Mimi Haleyi i 2006 og voldtægt af skuespilleren Jessica Mann i 2013.

På det tidspunkt meddelte hans advokater, at han ønsker at appellere dommen.

Weinsteins advokater havde bedt om en mild straf på fem års fængsel på grund af hans dårlige helbred. Under retssagen er Weinstein ankommet til retsbygningen i New York med en rollator, som han har støttet sig til. 

Weinstein har siddet fængslet siden 24. februar, hvor han blev kendt skyldig.

Det er endnu ikke oplyst, hvor han skal afsone sin fængselsstraf.

Dommen mod den engang så magtfulde filmmand ses som en sejr for #MeToo-bevægelsen.

Bevægelsen begyndte i 2017, da den amerikanske skuespiller Alyssa Milano på Twitter opfordrede alle, der havde oplevet seksuelle overgreb, til at skrive "me too" under hendes tweet.

Derefter stod utallige kvinder fra filmbranchen i Hollywood frem og anklagede magtfulde mænd i erhvervslivet, underholdnings- og mediebranchen for seksuelle misforhold.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs