MediaWatch

Efterretningstjeneste i dialog med medier om cyberangreb ved valg

Forsvarets Efterretningstjeneste ser en risiko for, at det kommende folketingsvalg bliver et mål for fjendtlige påvirkningskampagner. For at imødegå truslen har FE afholdt dialogmøder chefredaktører på nyhedsmedier om truslen.

Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. Her er han på Amager ved Forsvarets Efterretningstjenestes lyttestation 'Sandagergård'. | Foto: /Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) ser en risiko for, at det kommende folketingsvalg kan blive mål for cyberangreb, og derfor har efterretningstjenesten holdt dialogmøder med chefredaktører på nyhedsmedier om risikoen. Det skriver Politiken.

Danmark skal afholde folketingsvalg senest 19. juni 2019. FE frygter både lækager om enkelte politikere og generelle påvirkningskampagner, der forsøger at sprede løgne og mistro til "skrøbelige narrativer" i samfundet. I den sammenhæng spiller pressen en afgørende rolle, og det er baggrunden for møderne mellem efterretningstjenesten og medierne.

"Vi så, hvordan den amerikanske presse blev brugt til at forstærke budskaber under valget, sideløbende med de sociale medier, der har deres helt egen logik med troldefabrikker, og som bare kører afsted. Når først bålet brænder, skal du bare fodre det med et par kviste indimellem for at holde flammerne godt i gang," siger Lars Findsen, chef for FE, til Politiken.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), siger til Politiken, at hun har fået flere henvendelser fra politikere, der er utrygge og savner rådgivning om sikker brug af telefoner, computere og tablets. Hun er derfor glad for, at FE tager truslen alvorligt.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs