MediaWatch

Svenske aviser øgede digitale indtægter i 2015

De digitale indtægter hos de svenske morgenaviser viste en tocifret vækst i 2015.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

De svenske morgenaviser øgede i 2015 de digitale annonceindtægter med 10,3 pct. Det skriver Resume på baggrund af TU's internetbarometer.

Samlet set landede morgenavisernes digitale indtægter på 738 mio. svenske kr., svarende til 589 mio. kr. Stigningen dækker dog over, at væksten varierer fra kvartal til kvartal, og at geografi også spiller ind.

Aviserne i de store byer øgede sine digitale indtægter med 8,2 pct. til 406 mio. svenske kr., mens lokalaviserne lagde 12,7 pct. til og landede på 377 mio. svenske kr. Samtidig var fjerde kvartal årets stærkeste og sikrede, at væksten blev tocifret.

"Annonceindtægterne fra lokalavisernes sider præsterede dårligt i de seneste kvartaler, men klarede sig stærkt i det sidste kvartal og viste en vækst på 23 pct. Det er disse tal, jeg vil se den fortsatte vækst i den nærmeste tid," siger TU's afgående chefsanalytiker Tobias Hedström til Resume.

Mere fra MediaWatch

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs