MediaWatch

Facebook arbejder på virtual reality-app

Selvstændig app skal give brugerne mulighed for 360 graders panorama på smartphones. Facebook-chef satser stort på udviklingen inden for virtual reality.

Foto: JENS DRESLING/POLFOTO/ARKIV

Det sociale netværk Facebook arbejder på en selvstændig video-app, der understøtter 360 graders video. Det skriver Wall Street Journal.

App'en skal give mulighed for at ændre perspektiv ved at hælde smartphones til siderne. Ifølge Wall Street Journal skal app'en virke på bl.a. de to mest udbredte styresystemer til smarphones, Android og iOS.

Facebooks adm. direktør Mark Zuckerberg har flere gange kaldt virtual reality den næste store platform efter mobile enheder. I marts sagde Zuckerberg, at Facebook i fremtiden vil understøtte videoer, hvor brugerne "kan bevæge sig rundt inde i videoen og se den fra forkellige vinkler".

Facebook har bl.a. investeret i virtual reality-teknologi via opkøb. Ifølge Wall Street Journals kilder er udviklingen stadig på et tidligt stadie, og Facebook har ikke selv ønsket at fortælle om projektet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs