MediaWatch

Facebook arbejder på virtual reality-app

Selvstændig app skal give brugerne mulighed for 360 graders panorama på smartphones. Facebook-chef satser stort på udviklingen inden for virtual reality.

Foto: JENS DRESLING/POLFOTO/ARKIV

Det sociale netværk Facebook arbejder på en selvstændig video-app, der understøtter 360 graders video. Det skriver Wall Street Journal.

App'en skal give mulighed for at ændre perspektiv ved at hælde smartphones til siderne. Ifølge Wall Street Journal skal app'en virke på bl.a. de to mest udbredte styresystemer til smarphones, Android og iOS.

Facebooks adm. direktør Mark Zuckerberg har flere gange kaldt virtual reality den næste store platform efter mobile enheder. I marts sagde Zuckerberg, at Facebook i fremtiden vil understøtte videoer, hvor brugerne "kan bevæge sig rundt inde i videoen og se den fra forkellige vinkler".

Facebook har bl.a. investeret i virtual reality-teknologi via opkøb. Ifølge Wall Street Journals kilder er udviklingen stadig på et tidligt stadie, og Facebook har ikke selv ønsket at fortælle om projektet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs