MediaWatch

Freeway vil se fusion an

Der er en risiko for, at netmedierne vil blive overset i en fusion mellem FDIM, DDF, m.fl., mener en af de største danske kommercielle online udgivere.

"Vi er ikke afvisende over for en fusion, men det kalder på et løftet øjenbryn, for man kan godt forestille sig, at netmedierne kan drukne i den sammenhæng."

Adm. direktør i Freeway, Morten Wagner, deler i nogen grad bekymringen for håndteringen af de kommercielle netmediers interesser i den planlagte storfusion mellem blandt andre netmediernes organisation FDIM og dagbladenes DDF - fusionsplaner, der i dag blev kritiseret af internet-iværksætteren Kresten Buch.

Morten Wagner ser som Kresten Buch gode pointer i, at en større medieorganisation vil kunne gøre livet nemmere for alle netmedier f.eks. i forhold til den stigende EU-regulering, men om et dagbladstungt Danske Medier også vil kunne tale de kommercielle netmediers sag i samme eller højere grad end FDIM er spørgsmålet. Når folkeskolerne - som Freeway oplevede - f.eks. blokerer for, at eleverne kan gå på Arto.dk - men åbner alle sluser for konkurrenten Facebook.

"Man skal passe på, at man ikke kaster en sandbæk i armene på danske spillere, når der er udenlandske konkurrenter, der kan gøre, hvad de vil. I den situation kunne FDIM ikke hjælpe os før og dermed ikke sagt, at det vil være anderledes i en ny, større forening, men måske," siger Morten Wagner, der ser positivt på ideen om et alternativ til FDIM, som Kresten Buch efterlyser, men samtidig tvivler på, at det rent praktisk er muligt.

"Jeg tror, man skal passe på, at man ikke får fragmenteret tingene for meget. Jeg kan godt forstå ideen, og jeg er ikke uenig med Kresten, men om det kan lade sig gøre, ved jeg ikke. Det er et lille marked," siger direktøren fra Freeway, der bl.a. står bag Dating.dk og Trendsales.dk og er medejer af A-pressens Avisen.dk.

- LR

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs