Ritzau skal spare 12 mio. kr.

Ritzau skal nedlægge mellem 15 og 20 stillinger, fordi indtægterne falder med 12 mio. kr. til næste år som følge af kundeopsigelser.
MediaWatch

Siden det i september stod klart, at Ritzau bliver tre kunder lettere fra nytår, har Ritzaus bestyrelse og ledelse arbejdet på at mindske omkostningerne.

Arbejdet er endnu ikke afsluttet, men adm. direktør Lars Vesterløkke bekræfter, at antallet af stillingsnedlæggelser bliver på mellem 15 og 20.

"Det vil ligge på det niveau, når man skal spare 12 millioner kroner, selvom man først sparer på alt andet end den journalistiske kerneproduktion," siger han.

Selvom kunderne bliver færre, bliver der ikke færre nyheder og andre ydelser at producere for Ritzau, men blot færre aftagere, hvilket fordyrer produktionen.

Lars Vesterløkke vil dog ikke lægge sig fast på det konkrete tal på 17 stillingsnedlæggelser, som tillidsrepræsentant Esben Olsen gav udtryk for over for Politiken.dk.

Tallet opstod, da ledelsen på et medarbejdermøde gjorde rede for behovet for besparelser som følge af at Berlingske Media, dets delejede selskab JydskeVestkysten samt Bornholms Tidende har opsagt deres Ritzau-aftale.

"Nogle spurgte hvor mange nedlagte stillinger, det ville resultere i og en spurgte konkret til 17, og jeg sagde, at det nok ville være deromkring, men vi har ikke lavet lister over konkrete stillinger endnu, og tallet kan både blive mindre og højere," siger Lars Vesterløkke som først vil finde besparelser på andre faste omkostninger end lønningerne.

"Vi vil prøve at finde besparelser på alt fra kvadratmeter, husleje, licenser, forsikring og indkøb af enhver slags. Det går man altid først, når der skal spares. Så først når vi er færdige med det samt med at se på de administrative støttefunktioner, når vi til at se på kernen i form af vores journalistiske produkter," siger Lars Vesterløkke.

Tillidsrepræsentant Esben Olsen forventer, at især de cirka 80 journalister vil blive ramt af fyringerne.

"Der er jo mange flere journalistiske medarbejdere end f.eks. it-medarbejdere, så det vil nok være tilfældet, men vi tror på, at vi kan opretholde kvaliteten, når vi rationaliserer ud fra vores kunders behov. Nu analyserer vi, hvad kunderne bruger, og hvordan vi kan levere det på nye måder, så det vi skærere ned på ligger uden for de kerneydelser, som er vigtige for kunderne," siger Lars Vesterløkker som ikke vil nærmere ind på, hvilke ydelser det er, da analysearbejdet ikke er afsluttet.

Medarbejderne kan frem til 14. november søge om frivillig fratrædelse, hvilket formentlig betyder, at det reelle antal fyringer bliver en del mindre end mellem 15 og 20.

- TBH

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også