MediaWatch

Uffe Elbæk inviterer til ny høring om mediestøtten

Den nye kulturminister ser flere problemstillinger ved Dyremose-udvalgets rapport om mediestøtten, og inviterer til ny høring.

Kulturministerens første politiske initiativ på medieområdet bliver at sende Dyremose-rapporten i høring. Det skriver Børsen.

Uffe Elbæk ser flere problemstillinger i rapporten, som han har svært ved at godkende med det samme. Det drejer sig især om gaveregnen til avisverdenens giganter.

 ”Det er en problemstilling, som jeg har lyst til at dykke ned i. Jeg kunne ikke lade være med at smile lidt, da jeg læste rapporten og så, at støttebeløbet til de store dagblade nærmest ender på komma-det-samme-beløb, som de har nu,” siger Uffe Elbæk.

 Han peger desuden på rapportens henvisning til, at det kun er medier med over 5 ansatte, der kan modtage støtte.

 ”Det er godt, at den (rapporten, red.) er platformsuafhængig. Det er godt, at den tager nye medier alvorligt. Men jeg kan have nogle spørgsmål, som bl.a. går på anbefalingerne om, at der skal være minimum fem medarbejdere på et netmedie, for at det kan opnå støtte. Når jeg kigger ud på netmedierne, og dem, der interessante at følge, så er der mage med under fem medarbejdere, som dermed har svært ved overhovedet at komme i spil, og det synes jeg er problematisk,” siger Elbæk.

 Udmeldingen om en ny høring kan desuden ses som en håndsrækning til gratisaviserne, som i dag får 38 mio. kr. i distributionsstøtte om året, men som i det nye forslag er tildelt under det halve.

 ”Jeg har registreret, at gratisaviserne føler sig tilsidesat, og jeg synes i den grad, at de har krav på at blive hørt,” siger Uffe Elbæk.

 Kulturministeriet oplyser, at man vil indkalde til den nye høring hurtigst muligt.

- CT

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs