MediaWatch

Information ud med én mio. i 2010

A/S Information kom ud af 2010 med et overskud før skat på 1,3 mio. kr. - og efter skat på 947.000 kr.

A/S Information kom ud af 2010 med et overskud før skat på 1,3 mio. kr. - og efter skat på 947.000 kr.

Det er en betydelig bedring i forhold til regnskabsåret 2008/2009 (Information har ændret regnskabsår fra 2010), hvor bundlinjen var på 534.000 kr. og resultatet før skat på 717.000 kr. Som hos andre dagblade er der dog langt til de gode tider i 2007/2008, hvor Information havde et resultat efter skat på 2,2 mio. kr. og 3 mio. kr. før skat. Til gengæld er egenkapitalen vokset i samme periode fra knap 22 mio. kr. i 07/08 til knap 25 mio. kr. i 2010.

Bladsalg op - annoncesalg ned
Bladsalgsomsætningen steg med seks procent lige som nettoomsætningen i 2010 gik frem med seks procent til 127 millioner kr. Annoncesalget landede ifølge årsberetningen en smule under salget i 2009 - og det har ført til en omstrukturering i annonceafdelingen.

"For at effektivisere annoncesalget og skabe øget fokus på websalg blev der i slutningen af året foretaget en omstrukturering af afdelingen, og den ser ud til at bære frugt," lyder det i beretningen.

Information nu med webshop
Ifølge ledelsesberetningen vil Information i 2011 intensivere arbejdet med sekundæraktiviteter og det betyder bl.a., at man vil åbne en webshop i stil med andre dagblade. Herudover vil satningen på foredrag, debatarrangementer og events fortsætte.

Digitale udskejelser på nye platforme som Ipad og mobil er der ikke planlagt i år - det gælder om at holde balancen mellem udvikling og omkostninger skal holdes.

"For Dagbladet Information er det ikke rentabelt at være førende og
først på dette felt, men udviklingen følges tæt. På sigt skal printavis, web, tablet og mobil tænkes sammen, og Information skal introducere løsninger, der bruger de enkelte mediers styrke bedst muligt og spiller sammen på en måde, der imødekommer brugernes nye medievaner hen over døgnet. Udfordringen bliver at styre omkostningerne ved at opretholde flere parallelle platforme."

generalforsamlingen i sidste uge blev der valgt ny bestyrelsesformand for A/S Information i skikkelse af Lasse Bolander. Bestyrelsesmedlem Kristian Lund valgte ikke at genopstille, han bliver afløst af Henrik Krog, der er formand for foreningen Informations Venner.

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs