MediaWatch

Dagblade udelukker betalingsmure

New York Times har som det seneste bladhus meldt ud, at man indfører brugerbetaling og begrænser den gratis læsning af netavisen. Det sker fra slutningen af marts. Danske dagblade har dog ikke i sinde at gå samme vej - foreløbig, skriver politiken.dk.

New York Times har som det seneste bladhus meldt ud, at man indfører brugerbetaling og begrænser den gratis læsning af netavisen. Det sker fra slutningen af marts.

Danske dagblade har dog ikke i sinde at gå samme vej - foreløbig, skriver politiken.dk.

"Vi har ingen planer om en betalingsmur, men erfaringerne fra New York kan føre en masse med sig i hele den digitale mediebranche," siger Anders Emil Møller, digital udviklingschef hos Politiken.

Heller ikke Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Lisbeth Knudsen, vil gå i New Yorker-avisens fodspor, selvom hun har planer om at øge indtjeningen på nettet med digitale betalingsprodukter.

"Vi har ikke nogen planer om at lave en betalingsmur. Jeg tror, man skal tage i betragtning, at de danske forhold for generelle nyheder er anderledes, end de er for eksempelvis New York Times. De har i kraft af deres sprogområde et langt større marked for læserbetaling på nettet," siger Lisbeth Knudsen, der samtidig stikker til den danske stat, der via DR og TV 2 i stor stil sikrer brugerne gratis nyhedsflow på nettet og på mobilen og gør det stort set umuligt for private medier at tage penge for tilsvarende stof.

Heller ikke Børsen tror på betalingsmur på nettet - her har man dog samtidig en strategi om, at meget stof er forbeholdt abonnenter.

- LR

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs