MediaWatch

Besøgstal: DR i udbrud i november

Berlingske.dk og epn.dk var også blandt vinderne i en november, hvor dr.dk for alvor trak fra.

Der var dr.dk, og så var der alle de andre.

I hvert fald når det gjaldt antallet af danske besøgende i november på de sites, der indgår i målingerne fra FDIM. Med en vækst på astronomiske 189.483 brugere i forhold til oktober rykkede dr.dk fra i en måned, som bød på flere vindere end tabere.

Blandt de sites, der for alvor løftede sig, finder man berlingske.dk med en vækst på 17,9 procent og A-Pressens store satsning avisen.dk med en vækst på 20,2 procent.

MediaWatch har set nærmere på styrkeforholdet hos nogle af de sites, der er i direkte konkurrence.

Vi starter rundturen med et blik på de største avissites. Her er berlingske.dk som sagt topscorer, men de to andre morgenaviser haler også ind på ekstrabladet.dk og bt.dk, som begge havde en mindre tilbagegang i forhold til oktober. I faktiske brugere hentede berlingske.dk 66.471, politiken.dk 55.997 og jp.dk 37.665, mens ekstrabladet.dk afgav 15.445 og B.T. måtte bløde 9.479 brugere. Altså en klar sejr til morgenaviserne med Jyllands-Posten som den svageste.

Til gengæld kan Jyllands-Posten fryde sig over en markant fremgang på epn.dk, som i november trak forbi euroinvestor.dk og lagde sig på førstepladsen blandt de fire sites. Her halede business.dk ind på borsen.dk, som tabte knap 21.000 brugere i forhold til oktober.

Blandt de "små" sites med under 100.000 brugere havde bonniers nationalgeograhic en fantastisk måned med en vækst på 218 procent fra et lavt niveau efter en relancering med nyt design og ny teknisk platform. Til gengæld må udgiveren, Bonnier Publications, ærgre sig over nedgangen på et af flagskibene, iform.dk, som med en tilbagegang på 15,8 procent er bundprop hos de store sites med flere end 100.000 månedlige brugere. I denne kategori var JP/Pols lokalavisen.dk den mest markante vinder målt i procent med et plus på 27,7

De små sites havde i snit en fremgang på 3,1 procent, mens de stores middeltal lå på 2,4 procent.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere