MediaWatch

Pressenævnet bør gælde for alle

At netmedier selv skal tilmelde sig pressenævnet er ikke holdbart, det mener Dansk Journalist Forbund, DJ.

At netmedier selv skal tilmelde sig pressenævnet er ikke holdbart, det mener Dansk Journalist Forbund, DJ.

"Når aviser, blade, radio og tv automatisk er tilmeldt pressenævnet, bør det samme gælde for netmedier. Det skal være lige så automatisk som for andre medier," siger Mogens Blicher Bjerregård der er formand i DJ, til journalisten.dk.

Chefjurist i DJ, Anne Louise Schelin, vurderer, at så længe reglerne er, som de er i dag, så bør webredaktørerne sørge for, at deres hjemmeside er tilmeldt.

Det er nemlig i mediernes egen interesse, da det bl.a. giver journalisterne mulighed for at henvise til kildebeskyttelse. Hvis man ikke er tilmeldt pressenævnet er man heller ikke underlagt medieansvarslovens kildebeskyttelse.

"Journalisterne risikerer derfor at blive kaldt ind til afhøring af politiet og i værste fald ryge i fængsel, hvis de ønsker at beskytte deres kilder," siger Anne Louise Schelin. |NP|

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs