MediaWatch

Elon Musk ser flere problemer omkring opkøb af Twitter

Tesla-chefen har sendt et formelt brev til den amerikanske børsmyndighed Securities and Exchange Commission angående handlen.

Foto: JIM WATSON/AFP / AFP

Der er fortsat enkelte ”uforløste anliggender” omkring Elon Musks overtagelse af Twitter, siger Tesla-topchefen, der fortsat søger opklaring om antallet af falske brugere på det sociale medie, i et interview ved Qatar Economic Forum til Bloomberg News.

”Der er spørgsmålet, om lånefinansieringen vil løse sig sig, og om aktionærerne vil stemme for,” siger Elon Musk.

I april bød Elon Musk 44 mia. dollar for Twitter, der senere samme måned takkede ja til buddet.

Efterfølgende har Tesla-topchefen sat handlen i bero, imens han venter på at få opklaret, hvor mange af Twitters brugere der er ægte.

Truer med annullere opkøb

Tvivlen om antallet af ægte og falske brugere har fået Elon Musk til at indsende et formelt brev til den amerikanske børsmyndighed Securities and Exchange Commission (SEC), hvori han skriver, at handlen risikerer at blive annulleret, hvis ikke Twitter kan bevise antallet af brugere.

Twitter gav efterfølgende Elon Musk adgang til data for offentlige tweets på sin platform. Det er dog ifølge Bloomberg News usikkert, om det egentlig kan bruges til at påvise antallet af falske brugere.

Elon Musk siger ved Qatar Economic Forum, at han vil fokusere på at ”drive produktet” med overtagelsen af Twitter, men at han ikke nødvendigvis ser sig som administrerende direktør i selskabet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs