MediaWatch

Twitter taber penge på grund af milliardregning til forlig

Twitter har i 2021 tabt omkring 1,4 mia. kroner, viser regnskab. Det skyldes, at selskabet sidste år satte omkring fem mia. kroner af til et forlig med aktionærerne, der mener, at Twitter har overdrevet brugernes anvendelse af det sociale medie.

Twitter har 217 mio. brugere på daglig basis. | Foto: Robert Galbraith / Ritzau Scanpix

Flere brugere og flere penge fra reklamer har spyttet i Twitters kasse i 2021. Men ikke nok til at give det sociale medie overskud. Det viser Twitters regnskab for 2021, der er offentliggjort torsdag.

Det skyldes, at selskabet sidste år har sat omkring fem mia. kroner af til et forlig med aktionærer i en sag, der strækker sig tilbage til 2016.

Aktionærerne lagde sag an mod Twitter for at have givet forkerte oplysninger om, hvor tit brugere har brugt det sociale medie, hvilket de mener, har pustet aktiekursen kunstigt op.

Twitter meddelte i september sidste år, at det ville sætte pengene af til et forlig med aktionærerne.

Forliget rammer Twitters årsregnskab, der viser et underskud på omkring 1,4 mia. kroner.

Det seneste år er antallet af personer, der bruger Twitter på daglig basis, steget med 25 mio. til 217 mio.

Det har medvirket til, at Twitters omsætning, der primært stammer fra reklamer, er steget er med 37 procent til 34 mia. kroner.

Til sammenligning har konkurrenten Facebook, der også ejer Instagram, Messenger og Whatsupp, omkring to mia. daglige brugere.

Twitter blev stiftet i 2006 og børsnoteret i 2013. Twitter har et godt stykke over 7.000 ansatte og hovedkvarter i San Francisco i USA.

Over det seneste år er antallet af ansatte hos Twitter steget med cirka 2.000.

Ministre: EU vil klare sig fint uden Facebook 

Margrethe Vestager: "Det springende punkt er, at det kan håndhæves" 

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs