MediaWatch

Apple og Amazon idømt milliardbøde i Italien for brud på konkurrenceregler

Italienske konkurrencemyndigheder har udskrevet en bøde på 200 mio. euro til Apple og Amazon for en aftale, der menes at have begrænset konkurrencen på Amazon i Italien. Begge techkoncerner vil anke bøderne.

Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix

De to amerikanske teknologikæmper Amazon og Apple har fået en bøde på mere end 200 mio. euro, ca. 1,49 mia. kr., for at have indgået en aftale, der har hæmmet konkurrencen på den italienske udgave af Amazon. Det skriver Reuters.

En aftale fra 2018 mellem selskaberne har ifølge myndighederne betydet, at kun udvalgte forhandlere har haft adgang til at sælge Apple- og Beats-produkter på amazon.it.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs