MediaWatch

Forsker: Tech er ikke fredet mere

Stigende politisk pres får dansk forsker ved universitetet Stanford i USA til at spå om "bølge" af tech-regulering de kommende år, herunder muligheden for at opsplitte kæmperne.

Digital rådgiver og forsker ved Stanford University, Søren Juul Jørgensen | Foto: Stine Bidstrup/

Amerikanske politikere er klar til at skifte fløjs- ud med arbejdshandsker og lovigve om reguerlering af techkoncerner på flere parametre. Det vurderer Søren Juul Jørgensen, digital rådgiver og forsker ved Stanford University, over for Børsen.

"Tech er ikke fredet mere. Vi vil det kommende år se en global bølge komme rullende med tech-regulering, hvor lovgivere i stigende grad samarbejder internationalt for at bringe orden og balance på markederne," siger Søren Juul Jørgensen til Børsen.

Han forventer bl.a., at vi vil se eksempler på, at store techkoncerner vil blive splittet op eller blive pålagt at åbne deres platforme som led i en regulering.

Facebook har den seneste tid været i fornyet politisk modvind, efter whistlebloweren Frances Haugens afsløringer af Facebooks viden om platformenes negative effekter.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs