MediaWatch

Dansk videoplatform rejser 30 mio. kr. i kapital

Den danske onlineplatform Boon, som blev stiftet i 2019, har rejst kapital fra bl.a. Vækstfonden. Målet er at give skabere af videoindhold mulighed for mere direkte indtjening på deres følgerskare.

Stifter af Boon, Peter Michael Oxholm Zigler, står også bag firmaet Autobutler.dk. | Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Viodeotjenesten Boon, som iværksætter Peter Michael Oxholm Zigler står bag, har rejst 30 mio. kr. fra Preseed Ventures, Vorkwerk Ventures og Vækstfonden, skriver Børsen.

Boon har ca. 250 indholdsskabere på platformen, som bl.a. laver videoer af deres hobbyer - fx pottedrejning eller yogaøvelser - og selv bestemmer den pris, det skal koste at få adgang til deres videoer. Platformen har fået 30.000 betalende brugere siden 2019.

Idéen er ifølge Peter Zigler at give skaberne af videoindhold mulighed for at tjene penge direkte fra følgerne, hvorimod intjeningen på platforme som Youtube eller Instagram afhænger af annoncer eller at have et stort nok publikum til at lave sponsoreret indhold.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs