MediaWatch

Twitter fjerner 1000 racistiske opslag mod engelske spillere

Racistiske udfald mod engelske fodboldspillere fordømmes af den britiske regering. Også twitterkonti lukkes.

Foto: Facundo Arrizabalaga/Reuters/Ritzau Scanpix

En talsperson for Twitter siger mandag, at det sociale medier har fjernet over 1000 opslag med racistiske udfald og kommentarer mod engelske fodboldspillere.

Samtidig har en række Twitter-brugere fået lukket deres konti.

Kommentarerne er fremsat efter englændernes nederlag til Italien i EM-finalen.

Spillerne Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka - de tre engelske spillere, som ikke scorede i straffesparkskonkurrencen - blev efter kampen udsat for en lang række hadefulde og racistiske udfald på Twitter og Instagram.

Det Engelske Fodboldforbund (FA) har tidligere mandag på det kraftigste fordømt alle former for diskrimination. Forbundet har sagt, at det er forfærdet over den racisme, der er rettet mod engelske spillere.

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, bakker op om FA's udmelding.

"Dette hold fortjener at blive hyldet som helte, ikke at blive udsat for racisme på sociale medier. De ansvarlige for denne rystende adfærd skal skamme sig over sig selv," skriver Boris Johnson på Twitter.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs