MediaWatch

Regeringen og støtter vil regulere techgiganter politisk

Røde partier varsler indgreb mod store techvirksomheder. De skal blandt andet betale mere i skat, lyder bud.

Statsminister Mette Frederiksen (S) | Foto: Ida Marie Odgaard

Techgiganter som Facebook og Google skal i højere grad reguleres politisk.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S), Sofie Carsten Nielsen (R), Pia Olsen Dyhr (SF) og Mai Villadsen (EL) i et fælles interview med Politiken.

Der er ikke et konkret lovforslag på vej fra regeringen, men partilederne mener, at regulering af techgiganterne er nødvendigt.

De nævner tre eksempler på mulige indgreb: Forretningsmodeller skal mere frem i lyset, samfundet skal have et indblik i algoritmer, og techgiganterne skal betale mere i skat.

Ingen af de fire partiledere vil dog lægge sig fast på, hvordan en model kunne se ud.

"Alle samfundsområder har brug for spilleregler. Det har vi i trafikken, det har vi, når man udgiver en avis. Den samme logik skal jo gælde på de sociale medier."

"Jeg tror, vi kommer til at lovgive," siger statsminister Mette Frederiksen til Politiken.

Til Jyllands-Posten siger erhvervsminister Simon Kollerup (S), at regeringen er parat til at bruge hele værktøjskassen og "om nødvendigt at udelukke techgiganter fra at operere i Danmark".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs