MediaWatch

Regeringen og støtter vil regulere techgiganter politisk

Røde partier varsler indgreb mod store techvirksomheder. De skal blandt andet betale mere i skat, lyder bud.

Statsminister Mette Frederiksen (S) | Foto: Ida Marie Odgaard

Techgiganter som Facebook og Google skal i højere grad reguleres politisk.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S), Sofie Carsten Nielsen (R), Pia Olsen Dyhr (SF) og Mai Villadsen (EL) i et fælles interview med Politiken.

Der er ikke et konkret lovforslag på vej fra regeringen, men partilederne mener, at regulering af techgiganterne er nødvendigt.

De nævner tre eksempler på mulige indgreb: Forretningsmodeller skal mere frem i lyset, samfundet skal have et indblik i algoritmer, og techgiganterne skal betale mere i skat.

Ingen af de fire partiledere vil dog lægge sig fast på, hvordan en model kunne se ud.

"Alle samfundsområder har brug for spilleregler. Det har vi i trafikken, det har vi, når man udgiver en avis. Den samme logik skal jo gælde på de sociale medier."

"Jeg tror, vi kommer til at lovgive," siger statsminister Mette Frederiksen til Politiken.

Til Jyllands-Posten siger erhvervsminister Simon Kollerup (S), at regeringen er parat til at bruge hele værktøjskassen og "om nødvendigt at udelukke techgiganter fra at operere i Danmark".

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs