MediaWatch

Flere medier får tilskud fra demokratipulje op til kommunalvalg

A4 Medier, Altinget og Ritzau er blandt 11 modtagere af i alt 3,8 mio. kr. fra en statslig pulje, der bl.a. skal højne valgdeltagelsen forud for kommunalvalget og sætte spot på fake news.

Frem mod kommunalvalget skal en række medieprojekter forsøge at højne valgdeltagelsen blandt unge. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

En række medier er på listen over de 11 aktører, som er udvalgt til at få støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens demokratipulje, som indeholder 3,88 mio. kr. fra overskydende licensmidler.

Demokratipuljens midler går til projekter med medieindhold, der dels skal forsøge at højne valgdeltagelsen blandt unge forud for efterårets kommunal- og regionsrådsvalg, dels øge målgruppens bevidsthed omkring fake news.

Blandt de 11, der har fået støtte, er bl.a. A4 Medier, som har modtaget 570.000 kr. til projektet "Erhvervsskolernes stemmer", Altinget, som får 362.000 kr. til et projekt med titlen "De lokalt engagerede unge", og Ritzaus Bureau, som modtager 180.000 kr. til projektet "Slå op med fake news".

Også ungdomsmediet Koncentrat har fået midler fra puljen - 295.500 kr. til projektet "Fri for fake", og Radio ABC har modtaget 229.000 kr. til projektet "Flere unge stemmer i Randers". Venstrefløjsmediet Solidaritet har modtaget 369.000 kr. til at udføre et projekt om unge i kommunalvalget, og medieselskabet Batea med projektet "Valg fra blokken" får et tilskud på knap 360.000 kr.

Udover medievirksomhederne har flere kommuner, foreninger og organisationer modtaget støtte. Se alle modtagerne her. I alt fik Slots- og Kulturstyrelsen 43 ansøgninger til puljen.

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs