MediaWatch

Mindre virksomheder går sammen for at få brudt Amazons dominans

Tusindvis af mindre amerikanske virksomheder går sammen i et forsøg på med fælles front at presse politikerne til at skærpe konkurrencelovgivningen målrettet tech-giganten Amazon.

Amazon har gjort Jeff Bezos til verdens rigeste mand. | Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP

Brancheforeninger, der repræsentere flere tusinde mindre virksomheder på tværs af USA, har samlet sig for sammen at få politikkerne til at gribe ind over for tech-giganten Amazon, skriver Wall Street Journal.

De mindre erhvervsdrivende ønsker blandt andet, at politikerne skrærper den nationale konkurrencelovgivning og gøre det forbudt for "dominerende online markedspladser" at sælge sine egne varer på lige fod med varer fra mindre forhandlere.

Det vil kunne tvinge Amazon, som er ejet af verdens rigeste mand Jeff Bezos, til at bryde sin forretning op.

Fra Amazon lyder det, at tiltagene vil skade konkurrencen, og tech-giganten har selv søsat et enormt lobbyarbejde for at påvirke beslutningstagerne til Amazons fordel. Ifølge Wall Street Journal løb lobbybudgettet op i 18 mio. dollars for Bezos' virksomhed i 2020.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs