MediaWatch

Ex-kommunikationschef for Huawei om opsigelse: Jeg kunne ikke stå inde for det

Huaweis rolle og tilgang i sagen om Kinas behandling af uighurerne blev den udløsende faktor, da Tommy Zwicky efter kort tid som kommunikationschef for techkoncernen valgte at gå, forklarer han til fagbladet Journalisten.

Foto: Huawei/PR

Efter et halvt år som kommunikationschef for den kinesiske tech- og telekoncern Huawei forlod Tommy Zwicky kort før jul jobbet fra den ene dag til den anden.

Til fagbladet Journalisten forklarer han, at han gik, efter det var kommet frem, at Huawei spillede en rolle i det kinesiske styres overvågning og undertrykkelse af uighurer-folkefærdet og i en efterfølgende presseudmelding ikke ville tage klar og konkret afstand fra det.

"Jeg kunne ikke stå inde for det, Huawei gjorde med uighurerne. Hvis jeg alligevel skulle stå på mål for det, så ville det koste mig min troværdighed. Det er den eneste vare, jeg har. Man kan kun miste sin troværdighed én gang. Så ville jeg ikke være noget værd, hverken for mig selv eller Huawei," siger Tommy Zwicky til Journalisten.

Tommy Zwicky har tidligere været vært på DR-programmet Ultra Nyt og redaktør på JP/Politikens Hus' Børneavisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs