MediaWatch

Twitter falder oven på lukning af Trump-konto

I weekenden valgte det sociale medie Twitter at lukke permanent ned for den amerikanske præsidents konto, og det fører til et fald i formarkedet mandag.

Foto: Joshua Roberts/REUTERS / X01909

Twitter-aktien falder mandag i formarkedet, efter at det sociale medie i weekenden valgte permanent at udelukke USA's snart forhenværende præsident, Donald Trump, fra at bruge det sociale medie.

Det rapporterer Bloomberg News.

Beslutningen blev meldt ud natten til lørdag dansk tid. Med nedlukningen, der kommer efter at Trump-tilhængere stormede kongresbygningen i sidste uge, har Trump mistet sin foretrukne kommunikationskanal, mens Twitter modsat har mistet en bruger, der har givet anledning til megen omtale og en del trafik.

Aktien i Twitter falder næsten 7 pct. i formarkedet til 47,92 dollar.

Man skal ikke dog ikke længere tilbage end december for at finde det højeste lukkeniveau for Twitter-aktien i seks år.

I sidste uge valgte de sociale medier Facebook og Instagram at lukke Donald Trumps profil på ubestemt tid.

Facebook, der også ejer Instagram, falder 1,4 pct. i formarkedet.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs