MediaWatch

Hver femte anvender en stemmestyret assistent

Stemmestyrede assistenter såsom Google Home er det mest udbredte smart-produkt i befolkningen, viser tal fra Danmarks Statistik. Andelen af mennesker, der bruger den type produkter, er steget markant siden sidste år.

Amazon er på markedet for stemmestyrede enheder med bl.a. Amazon Echo. | Foto: Elaine Thompson/AP/Ritzau Scanpix

19 pct. af befolkningen har anvendt en stemmestyret assistent som fx en stemmestyret højtaler. Det skriver Danmarks Statistik.

Danmarks Statistik har taget temperaturen på forbruget af en række smart-produkter, og her ligger assistenter såsom højtalere i spidsen med 19 pct. Det er eksempelvis Googles stemmestyrede assistent, Google Home, der blev lanceret med dansk tale i 2018. Også Amazon er blandt aktørerne på markedet for stemmestyrede højtalere og assistenter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs