MediaWatch

Filmfyn-direktør vil have mere dansk streamingindhold

Der skal være mere dansk indhold på streamingtjenesterne, mener Klaus Hansen, der er direktør hos Filmfyn, som gerne ser flere penge afsat til formålet.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er for meget udenlandsk indhold på streamingtjenester. Det mener Klaus Hansen, der er direktør hos filmfonden Filmfyn, og han mener, det er en stor kulturpolitisk udfordring, siger han til Altinget.

"Vi bliver nødt til at have dansk kultur ind på alle skærmene og alle platforme, hvad enten det er Danmarks Radio, TV 2 eller streamingtjenesterne. Og når vi siger dansk kultur, er det fra hele landet. Altså fra Frederikshavn til Svendborg og Hvide Sande og så videre," siger Klaus Hansen til Altinget og opfordrer sammen med Ronnie Fridthjof, direktør for Den Vestdanske Filmpulje til, at der afsættes flere midler til de to fonde, så de kan støtte flere produktioner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Heartbeats slutter sig til kritik af ændringer på Loud

Det vil være decideret konkurrenceforvridende, hvis Berlingske Media får godkendelse af Radio- og tv-nævnet til at øge sin ejerandel i den statsligt finansierede dab-kanal Loud. Det mener det lydproducerende medier Heartbeats ifølge Berlingske. Dermed tilslutter mediet sig kritikken fra Zetlands direktør Tav Klitgaard samt Podimos adm. direktør Morten Strunge, som over for MediaWatch har kaldt situationen "absurd"."At man nu kan handle offentlige støttekroner på denne her måde – og på den måde bygge en privat virksomhed endnu stærkere – synes jeg er vanvittigt og fuldstændig konkurrenceforvridende," siger Le Gammeltoft, stifter og kreativ direktør i Heartbeats.Kritikken går på, at dab-radioen Loud får ca. 65 mio. kr. årligt i offentlig støtte, og at Berlingske Media som hovedejer de kommende to år, indtil sendetilladelsen udløber, reelt vil få ca. 150 mio. kr. i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at styrke sin produktion af lydindhold.De hæfter sig sammenfattet ved, at Berlingske Media dermed de kommende to et halvt år reelt får i omegnen af 150 millioner kroner i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at løfte sin lydproduktion.Berlingske Media ønsker at øge sin ejerandel i Loud fra 40 til 91 pct. samt ændre stationens navn til 24syv.

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs