MediaWatch

Facebooks topchef har fremprovokereret Tiktok-frygt til egen fordel

Ifølge Wall Street Journal har Facebooks topchef ved flere lejligheder argumenteret for større begrænsning af bl.a. konkurrenten Tiktok.

Mark Zuckerberg, topchef og stifter, Facebook. | Foto: Erin Scott/Reuters/Ritzau Scanpix

Facebooks øverste chef, Mark Zuckerberg, har anvendt den omstridte app Tiktok til at rette et kritisk blik mod det kinesiske styre i håb om at afværge den amerikanske regulering af Facebook.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge personer bekendte med sagen har Zuckerberg i en længere periode bevidst pustet til gløderne ved at italesætte Tiktok som en trussel over for de amerikanske værdier og det amerikanske teknologiske overherredømme.

"På den hurtigvoksende kinesiske app - Tiktok - er udtalelser om protester censureret selv her i USA. Er det virkelig det internet, vi ønsker?," lød det fra Mark Zuckerberg i en tale tilbage i oktober ifølge Wall Street Journal.

Nu mener flere, at der har været en skjult agenda om at sikre Facebooks markedsandel og nuværende eksistens.

Til en privat middag i Det Hvide Hus har Zuckerberg ifølge personer bekendte med sagen gjort det tydeligt over for præsident Trump, hvordan stigningen af kinesiske internetselskaber burde være en større bekymring end ønsket om at begrænse Facebook.

Facebook-teamet har efter sigende rakt ud efter adskillige senatorer for at diskutere, hvorfor Tiktok skal have ret til at operere i USA, når mange amerikanske virksomheder - inklusiv Facebook - er forbudt i Kina.

Kelli Ford, som er talsmand for senator Josh Hawley, mener, at Mark Zuckerberg åbenlyst udnytter striden mellem USA og den kinesiske app til egen fordel.

"Facebook har i den seneste tid advaret om det kinesiske teknologiselskab som et taktisk PR-udspil til at øge sit eget omdømme," udtaler hun over for Wall Street Journal.

Facebook har ikke ønsket at kommentere på Kelli Fords bemærkning, skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs