MediaWatch

Politikere vil tage Ramasjang-sag op i Europaudvalget

De Radikales medieordfører, Jens Rohde, vil tage Googles - nu omgjorte - beslutning at fjerne DR's app til de yngste op i Folketingets Europaudvalg. Formand for udvalget bakker op.

Foto: Screenshot/DR

Googles nedtagning af DR's Ramasjang-app fra de digitale hylder i Google Play kalder på en bredere diskussion i EU om techkæmpernes magt. Det mener De Radikales medieordfører, Jens Rohde, skriver Politiken fredag.

"Det her er langt større end medieforhandlinger herhjemme. Derfor vil jeg tage det op i Europaudvalget og opfordre statsministeren til at adressere den her problemstilling på det kommende europæiske topmøde," siger han til Politiken.

Formand for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen (V), bakker forslaget op og kalder sagen et oplagt eksempel på en problemstilling, hvor der er behov for at gå og stå sammen med flere lande for at finde løsninger.

Google valgte tidligere på ugen af fjerne DR Ramasjangs app fra Play-butikken, fordi dele af indholdet - herunder som lakridspiber og ninjatæsk - ikke gik i spænd med Googles standardiserede krav til indholdet, der bl.a. frasorterer elementer, der menes at opfordre til vold. Appen kom dog tilbage på hylderne igen torsdag, uden at DR havde foretaget ændringer. Flere politikere har kritiseret Googles ageren og ifølge techkoncernens danske kommunikationschef er der rum til forbedring.

"Fordi vi bruger én global standard for vurdering af apps – og ikke en unik for hvert land – sker det desværre, at vi rammer forbi skiven lokalt. Vi må blive bedre til at afspejle de kulturelle forskelle i fremtiden," siger Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde, til Politiken.

Politikere vil diskutere tøjler på techkoncerner efter Ramasjang-censur

Google tager DR-app til nåde efter kritik fra flere kanter

Kulturminister om fjernelse af DR-app: "Google skal slet ikke censurere dansk public service-indhold"

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere