MediaWatch

Selskabet bag Snapchat er steget mere end 50 pct. på børsen i år

Siden årets start har amerikanske Snap Inc. haft massiv fremgang på aktiemarkedet i USA.

Foto: Janus Engel

Det amerikanske selskab Snap Inc., der står bag appen Snapchat, har oplevet massiv fremgang på aktiemarkedet i USA siden årets start.

Det skriver Bloomberg News mandag aften, hvor aktien i Snap Inc. stiger 2,6 pct. til 25,17 dollar.

Selskabet debuterede på børsen i USA i marts 2017 med en kurs på 17 dollar, og aktien tog et hop de første handelsdage. Det resulterede i en lukkekurs på 27,09 dollar fredag den 3. marts 2017, og siden har aktien ikke formået at overgå det niveau.

I løbet af årene har skuffende kvartalsregnskaber, udskiftning i ledelsen, hård konkurrence og et nyt design, som brugerne ikke tog godt imod, været med til at sende aktien markant ned, og den 21. december 2018 sluttede Snap Inc. i bare 4,99 dollar per aktie.

Appen Snapchat blev populær ved at give brugerne mulighed for at chatte gennem midlertidige billeder og videoer, og tjenesten har mødt konkurrence fra sociale medier som Facebook og Instagram, hvor man i dag også kan dele billeder og videoer - de såkaldte "stories" - i en tidsbegrænset periode.

Siden lavpunktet i slutningen af 2018 er aktiestemningen vendt igen, og ifølge Bloomberg News skyldes den mere positive stemning blandt andet selskabets fornyelse af appen til Android og en række billedfiltre som den populære funktion "face swap".

Det var nemlig medvirkende til, at antallet af brugere igen begyndte at stige for Snapchat.

Siden årets start er appen i Snap Inc. steget 54,1 pct. til 25,17 dollar.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere