MediaWatch

Schibsted planter flag på dansk mediemarked med opkøb af Den Blå Avis

Den Blå Avis og Bilbasen får ny ejer, efter amerikanske Ebay har frasolgt en del af sin internationale forretning inden for online markedspladser i en milliardhandel. Med handlen overtager den norske mediekoncern Schibsted de danske aktiviteter og sætter sig på en trecifret millionomsætning på det danske online marked. (Opdateret)

Foto: PR/Den Blå Avis

Ebay konsoliderer forretningen og frasælger forretningsdelen inden for online markedspladser og rubrikannoncer, Ebay Classifieds Group, til det norske selskab Adevinta, der har medieselskabet Schibsted som medejer. Det oplyser Adevinta i en pressemeddelelse.

Prisen på handlen lyder på omkring 9,2 mia. dollars, cirka 60 mia. kr. Heraf får Ebay 2,5 mia. dollar i kontanter, mens resten afregnes i aktier, der giver Ebay en ejerandel af Adevinta på 44 pct. Handlen reducerer samtidig Schibsteds ejerskab af Adevinta fra 59 pct. til 33 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs