MediaWatch

USA trækker sig fra forhandlinger om digital skat

Den amerikanske finansminister mener ikke, tiden er til videre forhandlinger om beskatning af multinationale virksomheder såsom techselskaber.

Pool New/Reuters/Ritzau Scanpix
USA's finansminister Steven Mnuchin. Foto: Pool New/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, har meddelt sine ministerkollegaer i Frankrig, Storbritannien, Italien og Spanien, at USA vil tage en pause fra forhandlingerne om digital beskatning af bl.a. techselskaber, og at lande, som går videre med planerne på egen hånd, vil blive mødt af amerikanske modsvar. Det skriver Financial Times.

"Et forsøg på at forhaste så vanskelige forhandlinger er en distraktion fra langt vigtigere spørgsmål. Dette er en tid, hvor regeringer rundt om i verden burde fokusere deres opmærksomhed på at håndtere de økonomiske problemer som følge af covid-19," skriver Steven Mnuchin ifølge Financial Times i et brev til de fire europæiske finansministre.

Debatten om beskatning af digitale selskaber har bølget i efterhånden årevis. I efteråret sidste år fremlagde OECD et udspil til, hvordan en ordning kunne indrettes, mens andre lande såsom Frankrig og Storbritannien har indført beskatning på egen hånd.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere