MediaWatch

Saga Egmont opsluger spansk lydbogsforlags katalog

Lindhardt og Ringhofs digitale forlag fortsætter jagten på markedspositioner på det internationale marked og overtager spanske Audiomols katalog. (Opdateret.)

Lasse Korsemann Horne er forlagsdirektør i Saga Egmont | Foto: Lindhardt og Ringhof/PR

Opdateret 11. marts kl. 8.24: Det fremgik tidligere, at Saga Egmont overtager Audiomol. Der er alene tale om en overtagelse af Audiomols titelkatalog.

Forlaget Saga Egmont investerer mere i det spansksprogede marked og overtager lydbogsforlaget Audiomols katalog af titler. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

"Audiomol har igennem mange år udgivet prisvindende og populære spanske og internationale forfattere på spansk og catalansk. Det er en stor glæde for os at videreføre forlagets arbejde," siger Lasse Korsemann Horne, forlagsdirektør for Saga Egmont, der uddyber, at han både ser skridtet som en dør til det spanske marked og til det internationale spansksprogede marked.

"Det er vores mål at være et godt hjem for Audiomols forfattere og licensgivere ved at producere lydbøger og hørespil af høj kvalitet på castiliansk og neutral spansk til verdensmarkedet såvel som catalansk til regionalmarkedet. Spansk er et af de store verdenssprog og derfor et vigtigt marked for Saga," siger han.

Audiomol blev stiftet i 2009 og har et katalog på over 700 lydbøger. De får nu selskab af mere end 500 andre spanske lydbøger fra det sydspanske lydbogsforlag Sonolibro, som Saga Egmont tidligere har overtaget og nu samler under samme spanske paraply.

"Lydbogsmarkedet udvikler sig med rivende hast, men det spanske lydbogsmarked er endnu ikke særlig modent, og det vil kræve store investeringer at få det bragt på niveau med eksempelvis de skandinaviske markeder. Derfor er jeg glad for, at netop Saga Egmont, et skandinavisk lydbogsforlag, overtager Audiomol," siger stifter af Audiomol, Eduardo Arenal, der fortsat skal producere lydbøger til Saga Egmont.

Overtagelsen af det spanske forlags katalog er allerede gennemført, og Saga Egmont vil i løbet af 2020 opdatere forlagets udgivelser og gøre dem tilgængelige globalt via forlagets samarbejdsaftaler med streamingtjenester og andre digitale bogdistributører.

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs