MediaWatch

Stram Kurs-kanal på Youtube er blevet lukket

Stram Kurs har fået lukket sin Youtube-kanal. Rasmus Paludan vil appellere, skriver partiet på sin Facebook.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Partiet Stram Kurs, som har Rasmus Paludan i spidsen, har fået lukket sin kanal på Youtube.

Det skriver Stram Kurs i et opslag på sin Facebook.

Partileder Rasmus Paludan anser det for en fejl, at kanalen er blevet lukket.

"Det lader til, at Youtube igen har deaktiveret vores kanal. Det gjorde Youtube også i 2018 på grund af det konstante pres fra danske journalister, som hader Danmark og danskerne."

Ifølge partiet har Youtube ikke givet nogen forudgående advarsler.

"Vi anker beslutningen. Normalt bliver en kanal slettet ved tredje strike (advarsler red.). Vi havde ingen strikes," skriver Rasmus Paludan i en mail til Ekstra Bladet.

Rasmus Paludan blev kendt i den brede offentlighed, da hans parti Stram Kurs blev opstillingsberettiget til folketingsvalget i 2019. Partiet og Rasmus Paludan har ofte brugt Youtube til at føre kampagne.

Der er heller ingen forudgående forklaring på, hvorfor kanalen er blevet lukket, men Youtube har forsøgt at give en uddybning til Ekstra Bladet.

"Youtubes retningslinjer forbyder chikane og hadsk tale mod enkeltpersoner eller grupper baseret på for eksempel race, religion, handicap eller seksuel orientering." 

"Når vi bliver opmærksom på, at videoer overtræder disse retningslinjer, fjerner vi dem. Og i tilfælde af gentagne overtrædelser bliver den pågældende kanal lukket, skriver Youtube i en mail til Ekstra Bladet.

I december sidste år fik Stram Kurs midlertidigt frataget muligheden for at indsamle vælgererklæringer. Både til folketingsvalg og valg til EU-Parlamentet.

Stram Kurs er i problemer på grund af mistanke om snyd, og derfor fik partiet et gult kort af Valgnævnet i december.

Det betyder, at det indvandrerkritiske parti ikke må indsamle yderligere erklæringer, indtil nævnet træffer en endelig afgørelse. Der ventes afgørelse 30. marts.

Stram Kurs udelukker journalister fra valgfest på valgdagen

Tv-vært købte stram-kurs.dk - nu er domænet slettet igen 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs