MediaWatch

"Dear Mr. Zuckerberg": Danske Medier inviterer Facebook-stifter til debat

I en amerikansk avisannonce sender Danske Medier en åben invitation til Facebooks stifter og topchef.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Charles Platiau

Når Danske Medier 7. maj afholder Mediernes Årsdag, håber brancheforeningen, at Facebooks stifter og topchef, Mark Zuckerberg, vil være til stede. Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

I hvert fald har de private mediers organisation inviteret Zuckerberg til årsdagen i en annonce, der er indrykket i Washington Post tirsdag.

"Vi er klar over, at tanken om manipulation af valg med falske nyheder bekymrer dig, lige så meget som det bekymrer den danske befolkning. Så for at diskutere hvordan vi håndterer dette emne, er du hjerteligt inviteret til årsdagen hos Danske Medier," skriver foreningen i annoncen i Washington Post.

Adm. direktør for Danske Medier, Morten Langager, forklarer i meddelelsen, at det stigende fokus på sociale medier – ikke mindst i forbindelse med forårets valg til Folketinget og Europa-Parlamentet – får foreningen til at hejse flaget.

"De sociale medier er i fokus både politisk og i befolkningen, og vi ønsker at drøfte med Facebooks stifter, hvordan virksomheden håndterer de udfordringer, der følger med platformen. Derfor håber vi på, at Mark Zuckerberg vil gæste Danmark til en debat om misinformation, men også medieudviklingen generelt," siger Morten Langager, adm. direktør for Danske Medier, i meddelelsen.

På listen over talere til Mediernes Årsdag er bl.a. Katharine Viner, chefredaktør hos The Guardian, og Carl Bernstein, der er én af de to journalistiske hovedkræfter bag afsløringen af Watergate-skandalen.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs