MediaWatch

Ritzau sætter fodboldrobot i arbejde på Fyn

Nyhedsbureauet, der i forvejen har et samarbejde med Nordjyske Medier om en fodboldrobot, vil fra i morgen også dække kampe med deltagelse af fynske fodboldhold.

Kristoffer Gravgaard, udviklingsdirektør, Ritzau. | Foto: Ritzau Scanpix

Jysk Fynske Mediers fynske fodbolddækning får fra den forestående weekend automatiseret hjælp, når en robot fra Ritzaus Bureau begynder at følge 111 fodboldhold på øen. Det oplyser Ritzau i en pressemeddelelse.

Det indhold, som robotten producerer, indeholder beskrivelser af kampens resultat og et ifølge Ritzau "mere varieret sprog". Derudover vil der ved flere kampe være beskrivelser af målscorer, røde kort, tilskuertal og kommentarer fra trænerne efter kampene.

"Vores nye robot har en langt højere kvalitet og kan skrive meget mere varieret og detaljerigt end tidligere. Samtidig er vi meget spændte på brugernes modtagelse af kombinationen af robottekster og den grafiske visning af kampprogram og kampresultater i Fynsserien," siger Kristoffer Gravgaard, udviklingsdirektør hos Ritzau, i meddelelsen.

Ritzau har i forvejen et lignende samarbejde med Nordjsyek Medier. Her følger Ritzaus robot 917 fodboldhold.

På Fyn vil robotten dække kampe på både herre- og kvindesiden fra Fynsserien til serie 2.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs