MediaWatch

Facebook anklaget for ulovlige og diskriminerende annoncer

Det er det amerikanske boligministerium, som har rejst sagen mod Facebook, der anklages for på ulovlig vis at diskriminere baseret på blandt andet race og religion.

Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew/Arkiv
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew/Arkiv

Verdens største sociale medie, Facebook, er torsdag blevet anklaget for at have brudt reglerne for salg af boliger ved at give ejendomsmæglere, der annoncerer boligsalg på Facebooks platforme, muligheden for på "upassende vis" at vælge målgruppe.

Det skriver The Wall Street Journal.

Det er det amerikanske boligministerium, som har rejst sagen mod Facebook, der anklages for på ulovlig vis at diskriminere baseret på race, hudfarve, national oprindelse og religion ved at "begrænse, hvem der kan se boligrelaterede annonce".

Boligminister Ben Carson, der i 2016 var en af bejlerne til at blive Republikanernes præsidentkandidat, peger derfor på, at Facebook diskriminerer.

"At bruge en computer til at begrænse en persons boligvalg kan være lige så diskriminerende som at smække en dør i ansigtet på en person," udtaler Ben Carson i en meddelelse.

Der er ikke tale om kriminelle anklager, så der vil blive tale om en civil sag, hvor Facebook kan risikere at skulle betale bøder og mulig erstatning.

Fra Facebooks side fortæller en talsmand til The Wall Street Journal, at selskabet er overrasket over anklagerne, fordi det sociale medie i samarbejde med ministeriet allerede har taget skridt mod at forhindre diskrimination i fremtiden, og sidste år blev mere end 1000 målgruppemuligheder, som kunne misbruges, fjernet fra dets platform.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere