MediaWatch

Youtube fjerner annoncer fra videoer mod vaccination

Den Google-ejede videotjeneste blander sig i sundhedsdebatten ved at fjerne alle annoncer fra videoindhold, der promoverer anti-vaccination. Promoveringen er farlig, lyder det i en udtalelse fra tjenesten.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Dado Ruvic

Efter klager fra annoncører har Youtube nu valgt at fjerne annoncer, der læner sig op ad videoer, som promoverer anti-vaccination. Det skriver Finans.

Dermed blander videotjenestens sig aktivt i sundhedsdebatten i bl.a. USA, hvor der gennem længere tid har været debat om netop promoveringen af anti-vaccination, som af The World Health Organization er udpeget som en af de største trusler mod vores helbred i 2019.

Det har bl.a. udløst klager fra Youtubes annoncører, der ikke ønsker at have deres reklamer bragt i forbindelse med videoer for anti-vaccination, hvilket altså nu får tjenesten til at lukke helt ned for muligheden.

"Enhver misforståelse omkring medicinalske emner er bekymrende," lyder det fra Youtube i en officiel udtalelse, skriver Finans.

Pædofilimistanke får annoncører til at trække sig fra Youtube

Youtube fjerner 400 kanaler efter anklager om pædofili 

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs