MediaWatch

Esportsliga går i luften i Sverige efter lancering i Danmark

Discovery Networks er tv-partner, når pendant til dansk esportsturnering, der blev afviklet i slutningen af 2018, går i land i Sverige.

Foto: PR/Discovery

Den bedste danske fodboldrække, Superligaen, fik i 2018 en digital aflægger i form af eSuperligaen, og nu er det blev Sveriges tur. I marts er der således premiere på esportsturneringen eAllsvenskan, oplyses det i en pressemeddelelse.

Bag turneringen står – ligesom i Danmark – Dreamhack, der er ejet af MTG og arrangerer en række esportsturneringer, og foreningen for de bedste fodboldhold, der i Sverige hedder Svensk Elitfotboll. Ligesom i Danmark er det Discovery Networks, der vil vise kampene fra den kommende esportsturnering.

I alt vil eAllsvenskan byde på 147 kampe, som vil blive vist på Discoverys Kanal 9 og streamingtjenesten Dplay.

Den danske eSuperligaen blev rundet af i december. Ved den lejlighed lød det fra Discovery, at selskabet havde været godt tilfreds med indtoget på markedet for esport.

"Denne sæson har i hvert fald givet os blod på tanden til mere, så nu må vi se, hvad foråret byder," udtalte Anders Antonsen, nordisk sportsdirektør hos Discovery Networks, ved dén lejlighed.

Arrangøren af eSuperligaen har fået blod på tanden

Discovery vil have bedre hul igennem til streamingmarkedet med esportsliga 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs