MediaWatch

Skatteminister er utilfreds med techgiganters bidrag

Techgiganterne Apple, Google og Facebook er ikke på listen over de 100 virksomheder, der betaler mest skat i Danmark.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V). | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Kigger man på listen over de 100 selskaber, som betaler mest skat i Danmark, er virksomheder som Google, Facebook og Apple ikke at finde. Men techgiganterne skal også huske at bidrage til skatskasserne i de lande, hvor pengene genereres, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Berlingske.

"Når man tjener penge, skal man huske, at man skal betale noget tilbage til det samfund, hvor man har tjent dem, og der hvor værdien er skabt. Og det kniber gevaldigt for nogle techgiganter at forstå den samfundskontrakt," siger han til avisen.

Særligt Facebook, Google og Apple er blevet kritiseret for at tjene store summer på det europæiske marked og på samme tidspunkt betale lidt eller ingenting til de europæiske statskasser.

Karsten Lauritzen ser frem til næste år, hvor en international liste skal synliggøre, hvilke selskaber der betaler skat fra land til land i OECD-landene. I foråret fremlagde EU-Kommissionen et udspil til beskatning af digitale virksomheder. Efter stor uenighed har EU's finansministre valgt at udsætte beslutningen, om hvorvidt der skal lægges en digital på techgiganter, til efter jul.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs