MediaWatch

Gyldendal vil samle flere kræfter bag ny vidensportal efter millionbevilling

Døren er åben, hvis flere aktører vil være med i ny portal for opslagsværker, som Gyldendal og Gads Forlag i første omgang skyder indhold ind i. Forlagsdirektør ser det som en statslig opgave at finansiere driften - også efter 2022.

Morten Hesseldahl, adm. direktør, Gyldendal. | Foto: Robin Skjoldborg/Gyldendal

Gyldendal og Gads Forlag er de første, men måske ikke de sidste aktører, der stiller sig bag en ny portal, der skal stå for at drive diverse opslagsværker. I hvert fald håber Morten Hesseldahl, adm. direktør for Gyldendal, at flere udgivere af opslagsværker slutter sig til.

Det sker, efter at regeringen i første ombæring sammen med Dansk Folkeparti har afsat 23 mio. kr. i perioden 2019-2022 til at opdatere og videreføre netleksikonet Den Store Danske. Encyklopædien har ellers ligget stille siden 2017, hvor Gyldendal droppede at ajourføre det. Gads Forlag har sluttet sig til og skyder opslagsværket Trap Danmark ind, og sammen danner de en ny, fælles udgiverenhed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs