MediaWatch

Facebook varsler hurtig reaktion ved kommende Folketingsvalg

Det skal være nemt for partier og ministerier at komme i kontakt med Facebook, hvis det sociale medie bliver platform for fx udenlandsk indblanding ved det kommende valg til Folketinget, siger politisk chef.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Daniel Leal-Olivas

Hvis Facebook bliver advaret om, at platformen på den ene eller anden måde bruges til misinformation e.l. ved det forestående Folketingsvalg, så lover selskabet hurtig reaktion. Det skriver Politiken.

Meldingen kom tirsdag fra Martin Ruby, politisk chef for Facebook i Norden og Benelux, til et læserarrangement, hvor han mødte Politikens læsere.

"Og det må ikke være svært for partierne og ministerierne at få fat i os. Hvis de gør opmærksom på et problem, skal vi reagere inden for timer. Det er vigtigt under en valgkamp, hvor tiden spiller en afgørende rolle," sagde Martin Ruby tirsdag, skriver Politiken.

Facebook har tidligere på året præsenteret et samarbejde med faktatjekmediet Tjekdet, der er en del af Mandag Morgen.

Facebook vil faktatjekke i samarbejde med Mandag Morgen 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs