MediaWatch

Lokalmedie med Dagens.dk-ejer bag åbner i en række byer

Efter opstart i marts i Vejle har lokalmediet Nyheder24 udvidet konceptet til en stribe byer i løbet af få måneder.

Screenshot fra Vejle24.dk.

Selskabet Nyheder24 ApS gik i marts i luften med sit første lokalmedie i Vejle kaldet vejle24.dk. Siden da er en række flere medier kommet til, der har det til fælles, at deres navn er et bynavn efterfulgt af tallet 24.

Da MediaWatch i juli talte med kræfterne bag Nyheder24, sagde journalist og medstifter Rikki Tholstrup, at planen var at åbne to nye medier i Aarhus og Horsens, og de to er også gået i luften. Men derudover er det blevet flere andre siden. Nyheder24 har åbnet nye lokalsites med fokus på Aalborg, Viborg, Esbjerg, Silkeborg, Odense og Fredericia med tilhørende Facebook-sider.

Med i ejerkredsen bag Nyheder24 er Kasper Christensen, der også er involveret i Dagens.dk. Han har registreret en række domæner, der følger konceptet med det lokale bynavn efterfulgt af 24.dk. Flere sider for en række sjællandske byer som Slagelse, Helsingør, Roskilde, Næstved, Gribskov og Holbæk er allerede online med logo, men har foreløbig ingen artikler fra lokalområdet. 

Ingen kritisk journalistik

I juli fortalte journalist og medstifter Rikki Tholstrup MediaWatch om konceptet bag de lokale nichemedier, der er baseret på digitalt annoncesalg. Her lød det, at ambitionen er at fortælle positive historier fra lokalsamfundet, som har potentiale til at få et godt liv på sociale medier – mens man styrer uden om politik og krimstof.

"Vi er ikke et medie, hvor man finder kritisk journalistik. Det er grundlæggende dyrt produktionsmæssigt, og det er andre medier bedre til som VAF (Vejle Amts Folkeblad, der udgives af Jysk Fynske Medier, red). Vores udgangspunkt er, at vi er et positivt medie, der skriver historier, som de lokale har lyst til at dele på sociale medier," sagde Rikki Tholstrup til MediaWatch i juli.

Opdateret kl. 09.10, så det fremgår, at det første lokalmedie, vejle24.dk, startede i marts og ikke maj, som det først fremgik.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs